FR

Ford onthult nieuwe Fiesta

16/09/2021

Ford onthulde vandaag voor het eerst de nieuwe Fiesta met een zelfverzekerde nieuwe stijl, een verbeterde technologie-uitrusting en geavanceerde ‘mild hybrid’-motoren om de compacte hatchback meer dan ooit voor te bereiden op de toekomst.

Het gedurfde en opvallende koetswerk tilt het expressieve design van de Fiesta naar nieuwe hoogten, met meer uitstraling op de weg en een groter onderscheid tussen de verschillende Fiesta-varianten. De Trend-, Titanium-, ST-Line- en Active-modellen beschikken stuk voor stuk over unieke stijlelementen, aangevuld met diverse koetswerkkleuren, velgdesigns en interieurafwerkingen. Het Fiesta-gamma wordt bovendien uitgebreid met nieuwe Vignale-packs die de luxueuze Titanium-, ST-Line- en Active-karakters versterken, als aanvulling op de rijkelijk uitgeruste X-versies.
Met zijn technologieën van de nieuwste generatie is de nieuwe Fiesta beter uitgerust om zijn inzittenden intelligente, geconnecteerde rijervaringen te bieden. 

Neem contact op


  • Ford Fiesta range
  • Fris design & persoonlijkheid

    De nieuwe Fiesta bouwt voort op Fords beproefde architectuur voor het B-segment, die ook wordt gebruikt door de compacte SUV Ford Puma. Nieuwe stijlelementen zijn onder meer het motorkapdesign en bovenste radiatorroosters. De ‘blauwe ovaal’ van Ford bevindt zich in het radiatorrooster, wat de uitstraling op de weg ten goede komt. De nieuwe standaard led-koplampen dragen met hun gestroomlijnde horizontale design ook bij tot de zelfverzekerde, moderne designtaal van de nieuwe Fiesta. Achteraan krijgen de standaardlichten nieuwe zwarte randen voor een meer verfijnde look. Elke nieuwe Fiesta heeft een meer gedifferentieerde persoonlijkheid, met een uniek design voor het dashboard en het radiatorrooster. 


  • Ford Fiesta active strand
  • De nieuwe Fiesta Active

    De Active-versie, geïnspireerd op het SUV-universum, onderscheidt zich door robuustere designelementen voor een avontuurlijk karakter. Het brede bovenste radiatorrooster omvat krachtige, glanzend zwarte verticale lijnen, met grotere en prominentere zijdelingse ventilatiesleuven die het grotere cross-overprofiel van de Active weerspiegelen. Zeven nieuwe lichtmetalen velgen vullen de gedurfde nieuwe koetswerkstijl aan en er zijn ook twee nieuwe koetswerkkleuren verkrijgbaar: Boundless Blue en Beautiful Berry. Voor het hoogste niveau van design en exclusiviteit bieden de optionele Vignale-packs voor de Titanium, ST-Line en Active unieke designkenmerken, waaronder exclusieve 17” en 18” lichtmetalen velgen, hoogwaardige Sensico-zetelmaterialen en matte interieurelementen met koolstofeffect, naargelang de uitvoering.



  • Ford Fiesta MVEH
  • De krachtbron vandaag

    De nieuwe Fiesta garandeert een geraffineerde en zuinige rijervaring met een gamma EcoBoost-benzinemotoren en EcoBoost Hybrid-motoren, ‘mild hybrid’-aandrijvingen met 48V-batterij. De 1.0 EcoBoost Hybrid-motor van de nieuwe Fiesta is leverbaar met vermogens van 125 en 155 pk en wordt gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. Het WLTP-verbruik vanaf 4,9 l/100 km en de CO2-uitstoot vanaf 111 g/km 2 liggen 5 procent lager dan bij de niet hybride 1.0 EcoBoost-benzinemotor met 125 pk. Ook het rijplezier gaat erop vooruit: de automatische transmissie laat drie keer terugschakelen toe om sneller in te halen wanneer de bestuurder een maximale acceleratie vraagt. De rijervaring van Ford wordt versterkt door de inschakelbare rijmodi – Normal, Sport en Eco – waarmee bestuurders de auto kunnen afstemmen op de rijomstandigheden van het moment. De Fiesta Active beschikt daarnaast over de modi ‘Trail’ en ‘Slippery’.

    Plan een testrit


  • Ford Fiesta Interieur
  • Geconnecteerde technologieën

    De nieuwe Fiesta introduceert rijtechnologieën om het comfort, de gemoedsrust en het gebruiksgemak voor bestuurders en passagiers te verhogen, ongeacht de omstandigheden, van stadsritten tot snelwegritten. De lichtfuncties ‘Manoeuvreren’ en ‘Slecht weer’ worden geactiveerd wanneer de sensoren detecteren dat er tegen lage snelheid wordt gemanoeuvreerd of wanneer de ruitenwissers worden geactiveerd. De nieuwe Fiesta introduceert een 12,3” groot digitaal instrumentenbord. Geavanceerde technologieën zijn onder meer de Adaptive Cruise Control met Stop & Go en Speed Sign Recognition. Bij wagens met de Powershift-transmissie kan het systeem de Fiesta automatisch tot stilstand brengen en automatisch weer laten vertrekken in stopstartverkeer. Active Park Assist helpt bestuurders ook om probleemloos door de stad te rijden. De connectiviteit omvat ook live verkeersupdates voor het optionele navigatiesysteem en maakt Local Hazard Information mogelijk. Het optionele communicatie- en entertainmentsysteem SYNC 3 stelt de bestuurder in staat om het audiosysteem, het navigatiesysteem en gekoppelde smartphones te bedienen met eenvoudige gesproken commando's. Andere hoogwaardige voorzieningen zijn onder meer het draadloze laadvlak voor smartphones en het soundsysteem.


  • Ford Fiesta ST Mean Green
  • Nieuwe Fiesta ST in Mean Green

    Ford onthulde vandaag voor het eerst ook de nieuwe, ultraperformante ‘hot hatch’ Fiesta ST, ontwikkeld door Ford Performance. De standaard 17” lichtmetalen velgen of optionele 18” lichtmetalen velgen hebben een donkere Magnetite-afwerking en het gamma koetswerkkleuren omvat voortaan het opvallende ST Mean Green. Het afgeplatte sportstuur en de matte koolstofvezelfolie met rode accenten dragen bij tot het sportieve karakter van het interieur. De 1,5-liter EcoBoost-motor, goed voor 200 pk bij 6.000 t/min en een maximumkoppel van 290 Nm tot 320 Nm tussen 1.600 t/min en 4.000 t/min, stuwt de Fiesta in 6,5 seconden van 0 naar 100 km/u en haalt een topsnelheid van 230 km/u. Behalve de rijmodi Normal en Sport omvat de nieuwe Fiesta ST ook een circuitmodus in plaats van de Eco-modus van andere nieuwe Fiesta-versies. Die circuitmodus schakelt de tractiecontrole uit en activeert de brede slipmodus van het ESC-systeem.

    Plan een testrit


Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws